Marianne Klemke, onze foodie!
‘27 jaar werkte ik op kantoor en elke dag was er weer de vraag: ‘Wat eet ik vandaag met de lunch?’ Een boterhammetje is lekker, maar je hebt ook wel eens trek in iets anders. Maar dan…? Er is genoeg te krijgen, maar het was niet vaak dat ik dacht: ‘Heerlijk!’
Je kent het wel, broodjes met een blad sla, een schijf tomaat en komkommer en klodders mayonaise. ‘Gezond’ heet dat. Of een maaltijdsalade uit de supermarkt met een zakje dressing. Als foodie en grote genieter word je daar niet heel erg blij van.
Al heel lang droomde ik van een eigen eettentje. Dan zou ik broodjes en salades maken, zoals ik ze zélf graag eet: een heerlijke eigen recept, met superverse ingrediënten, gezond én mooi om te zien. Want je eet immers ook met je ogen. Het maakt het zó veel lekkerder als er aandacht is besteed aan de opmaak. Het kwam er echter niet van, elke keer was er wel weer een andere reden.
Totdat ik mijn idee eens met mijn lieve vriendin Dionne besprak….’