0

vegetarisch en veganistisch bij lunchroom blond to go

By 29 juli 2020augustus 5th, 2020Blog

Minder vlees eten is inmiddels bijna een standaard geworden. De één doet het voor de gezondheid, terwijl de ander zegt op deze manier te willen bij te dragen aan het welzijn van dieren. Feit is dat vegetarische en veganistische producten inmiddels booming producten zijn en er op veel menukaarten één of meerdere vegetarische en/ of veganistische opties terug te vinden zijn.Toch weten veel mensen niet precies wat het verschil is tussen een vegetarisch gerecht en een veganistisch gerecht of tussen een vegetariër en een veganist.

In dit blog zullen we je uitleggen wat de verschillen zijn, maar ook waarom blond to go je beste optie is in Kerkrade als je op zoek bent naar vegetarische of veganistische gerechten.

Het verschil tussen vegetarisch en veganistisch

Allereerst is het belangrijk om te weten wat de verschillen zijn tussen vegetariërs en veganisten.

Vegetariërs eten geen enkel dier. Dit wil zeggen geen vlees van varkens, kippen, koeien en / of schapen etcetera. Ook eten vegetariërs geen vis. Toch zijn er ook vegetariërs die regelmatig een stukje vis eten voor de voedingsstoffen die er in zitten. Volgens hen valt vis niet onder de categorie ‘vlees’. Daarnaast eten vegetariërs vaak ook geen producten die gemaakt worden van een dood dier, net als gelatine. Maar de ene vegetariër is de andere niet. En iedereen is hier zo ‘streng’ in als hij/ zij wel wil.

Veganisten daarentegen gaan een stapje verder en eten buiten het vlees van dieren ook geen zuivelproducten (zoals melk, kaas, ijs en yoghurt), eieren of andere voedingsmiddelen die afkomstig zijn van dieren. Zij eten dus volledig plantaardig.

Voor een veganistisch gerecht is het van belang zeker te weten dat er geen producten zijn gebruikt waar dierlijke producten aan zijn toegevoegd. Dit kan het geval zijn bij bijvoorbeeld pasta, sauzen en dips, dessert en gebak.

Lunchroom blond to go

Lunchroom blond to go is de gezondste broodjeszaak van Kerkrade. Van broodjes, flatbreads en wraps tot yoghurt, verse sapjes en smoothies. Je vindt het allemaal terug op onze menukaart. En natuurlijk staan er ook verschillende vegetarische en veganistische opties op.

Een voorbeeld van een aantal vegetarische producten die we verkopen zijn:

– De vega wrap (die trouwens ook veganistisch is). Deze wrap bestaat uit hummus, spinazie en gegrilde groenten.

– Broodje veggie: een ultiem broodje met hummus en gegrilde groenten.

– De vega bowl, welke bestaat uit: couscous, rode bietjes, gegrilde groenten, komkommer, worteltjes, spinazie en feta. De feta is niet vegan in deze bowl, maar deze kunnen we voor je vervangen door een vegan product.

Een ander populair gerecht dat we met regelmaat aanpassen tot een vegetarisch gerecht is onze sushi burrito. Deze burrito is een grote rol van sushi rijst gerold in nori vellen (zeewier) met groenten en zalm, krab, tonijn of kip.

Maatwerk en flexibiliteit bij blond to go

Ook bieden we de optie aan om onze koffie’s met plantaardige melk te maken, zoals soja of amandel melk. Maar mocht je keuze niet in een vegetarische of veganistische optie op de kaart staan, schroom dan niet om ons ernaar te vragen. Bij lunchroom blond to go leveren wij graag maatwerk en er is vanalles mogelijk. Dit betekent dat wij van veel van onze vaste gerechten een vegan optie voor je kunnen maken. Je kunt hiervoor ook zelf aangeven wat je voorkeur heeft, maar onze medewerkers hebben ook altijd leuke verrassingen in petto. 

En mochten er meer mensen vragen naar de vegan optie van een bepaald gerecht, dan zullen wij zeker onze kaart hiermee uitbreiden. Misschien word jij wel de trendsetter van het volgende nieuwe gerecht bij ons op de menukaart!

Kom naar de lekkerste vegan lunchroom van Kerkrade voor jouw volgende vegan lunch. Of laat je bestelling afleveren op locatie! Volg ons op Facebook en schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op te hoogte te blijven van de laatste trends!

Broodje van de week

Blond gezond  € 5,50

Iedere week een ander broodje tegen een scherpe prijs!

bekijk deze actie!

 

 

Sapje van de week

Stress down € 3,50

Een heerlijk sapje voor maar € 3,50!

bekijk deze actie!

We zoeken energiebommetjes die met veel zin de lekkerste broodjes en salades ever willen bereiden om de gasten een goede start of stevige oppepper van de dag te bezorgen.

bekijk vacature